Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske  Andrej Plenković boravit će u petak, 12, siječnja  2018. u Solinu i Splitu kako bi se upoznao s provođenjem ključnih projekata i aktivnosti na županijskoj i gradskim razinama. Također, predsjednik Vlade Plenković nazočit će  otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu te utakmici Hrvatska – Srbija.
 
PROGRAM POSJETA:
 
16:00 sastanak s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem (Gradska uprava, Stjepana Radića 42)
 
16:40  kratak susret s don Rankom Vidovićem, župnikom i dekanom Župe Gospa od Otoka u Solinu (Gospin otok 1) i obilazak radova na novoj Bazilici čije je dovršenje predviđeno u ovoj godini, kada bi se u Solinu trebao održati 3. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.
 
17:30  sastanak s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava Grada Splita, Obala kneza Branimira 17)
 
18:15 sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (zgrada Županije, Domovinskoga rata 2)
 
20:00 sudjelovanje na otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu (Spaladium arena)
 
20:30  početak utakmice Hrvatska-Srbija
 
U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević i državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.
 

Najave