Predsjednik Vlade Plenković: Sretan sam i ponosan što večeras otvaramo novu Zračnu luku Franjo Tuđman

Slika /Vijesti/2017/03 ožujak/21 ožujka/2.jpg

Po dolasku na svečanost otvaranja, predsjednik Vlade izrazio je uvjerenje da će ovakva lijepa Zračna luka biti poticaj za dovršetak projekta zračnih luka u Dubrovniku i Splitu, ali i u drugim gradovima.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju novog putničkog terminal Zračne luke Franjo Tuđman.

Po dolasku na svečanost otvaranja, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što se nakon sedam godina otvara novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman. Naglasio je da se radi o novim vratima Hrvatske u smislu zračnog prometa. Čestitao je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog velikog projekta, kojim se jača bolja prometna povezanost Hrvatske sa svijetom. „Siguran sam da će ova predivna Zračna luka pridonijeti imidžu Hrvatske, boljem dojmu svih onih koji nas posjećuju, kao i daljnjem povećanju broja turista“, istaknuo je.
 
Izrazio je uvjerenje da će ovakva lijepa Zračna luka biti poticaj za dovršetak projekta zračnih luka u Dubrovniku i Splitu, ali i u drugim gradovima, na čemu radi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz potporu međunarodnih financijskih institucija i financiranjem od strane europskih fondova. U tom kontekstu predsjednik Vlade spomenuo je Pelješki most i dovršenje mreže autocesta, kazavši da ovim Hrvatska pokazuje da ima visoke prometne standarde. „Sretan sam i ponosan što večeras otvaramo novu Zračnu luku Franjo Tuđman“, istaknuo je.
 
Naglasio je da to što Zračna luka nosi naziv Franjo Tuđman je najmanje što smo mogli učiniti za prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne i suvremene Hrvatske.
 
Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva Martina Dalić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar financija Zdravko Marić, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i ministar turizma Gari Cappelli.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković