Predsjednik Vlade Plenković stigao u službeni posjet Njemačkoj: Želim ojačati partnerske odnose Hrvatske i Njemačke

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/10 prosinca/njemacka_2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković  boravi danas i sutra u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj na poziv kancelarke Merkel. 

Prvog dana posjeta sastao se s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu. Sutrašnji susret sa saveznom kancelarkom započet će tête-à-tête razgovorom, a radni će ručak biti prigoda za nastavak razgovora o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji te regionalnim, vanjskopolitičkim i europskim temama. Tijekom posjeta, premijer Plenković susrest će se i s Norbertom Lammertom, predsjednikom Bundestaga te zastupnicima u Bundestagu.
 
„Njemačka je važan politički i gospodarski partner i prijatelj Hrvatske. Želim čuti neposredno od naših iseljenika koje su glavne teme u ovom trenutku od njihovog interesa kako bi veleposlanstva i konzulati u Njemačkoj mogli pomoći u tom pogledu“, rekao je predsjednik Vlade po dolasku u Berlin. Dodao je da sutra očekuje kvalitetan sastanak s kancelarkom Merkel.
 
„Razgovarat ćemo o jačanju bilateralnih odnosa i gospodarskih veza. Njemačka je naš prvi gospodarski partner, dva milijuna njemačkih turista godišnje dolazi u Hrvatsku. Razgovarat ćemo i o pripremama za Europsko vijeće, teme su brojne, od migracije, do gospodarskih pitanja, situacije u okruženju, odnosima s Rusijom i Ukrajine“, rekao je predsjednik Vlade.
 
Također, najavio je da će s kancelarkom Merkel razgovarati i o predstojećoj izbornoj godini u Njemačkoj, gdje se bira i novi predsjednik i zastupnici Bundestaga. „Želim ojačati partnerske odnose između hrvatske i njemačke vlade“, naglasio je predsjednik Vlade. 
 

Pisane vijesti