Predsjednik Vlade Plenković u Đakovu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će novootvoreni Ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u Đakovu, u četvrtak, 11. svibnja 2017. godine, u 15.00 sati. 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je nadležna za operativnu provedbu mjera poljoprivredne politike. Agencija posluje putem središnjeg ureda u Zagrebu i podružnica u jedinicama regionalne (područne) samouprave. Osnovana je 21 podružnica u županijskim centrima te 3 ispostave (Senj, Metković, Korčula) a odnedavno i četvrta u Đakovu.

Podružnica u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku je najveća slavonska podružnica po broju poljoprivrednih gospodarstava koji podnose zahtjeve za potpore, a od početka ovog mjeseca djeluje i putem ispostave Đakovo. Od 7.700 poljoprivrednih gospodarstava koji podnose zahtjeve za izravne potpore u ovoj podružnici, više od 2.000 je s područja Đakova stoga je otvaranje ove ispostave za njih od iznimne važnosti. Sada poljoprivrednici za poslove ažuriranja svojih upisnika i registara kao i za podnošenje zahtjeva za potpore ne moraju više odlaziti u Osijek što predstavlja znatnu uštedu vremena potrebnog za obavljanje njihove poljoprivredne aktivnosti.

Uz predsjednika Vlade bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Najave