Predsjednik Vlade Plenković u Križevcima uručio Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći Caritasu Križevačke eparhije

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/16 prosinca/IMG_5010.jpg

„Drago mi je da imam priliku uručiti vam Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći u iznosu od 3 milijuna i 650 tisuća kuna. Riječ je o pomoći u hrani i najvažnijim namirnicama za najugroženije i najsiromašnije građane“, kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uručio je danas u Križevcima pateru Ivanu Radeljaku, ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije, Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći Caritasu Križevačke eparhije, koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 14. prosinca 2016. godine. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.
 
„Drago mi je da imam priliku uručiti vam Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći u iznosu od 3 milijuna i 650 tisuća kuna. Riječ je o pomoći u hrani i najvažnijim namirnicama za najugroženije i najsiromašnije građane, koju će Caritas distribuirati svima kojima je to potrebno, osobito u vrijeme uoči Božića“, kazao je predsjednik Vlade. Zahvalio je pateru Ivanu Radeljaku na predstavljanju povijesti Biskupije te crkvene i kulturne baštine uopće, istaknuvši pritom značajan doprinos Križevaca i Križevačke eparhije sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, ali i hrvatskoj povijesti.
 
Fotografije: Grad Križevci

Pisane vijesti | Andrej Plenković