Predsjednik Vlade Plenković u Mostaru: Hrvatska će učiniti sve da Hrvati u BiH budu ravnopravan narod

  • Slika /Vijesti/2017/12 prosinac/4 prosinca/Mostar/IMG_2540.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković doputovao je večeras u radni posjet Mostaru, gdje će se danas i sutra sastati s vodstvom  Hrvata u Bosni i Hercegovini i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.


Po dolasku u Mostar predsjednik Vlade položio je, zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, zajednički vijenac pred spomen obilježjem hrvatskim braniteljima.

U izjavi za medije predsjednik Vlade naglasio je da će Hrvatska podupirati Bosnu i Hercegovinu i učiniti sve kako bi  Hrvati u toj zemlji bili ravnopravan narod. "Hrvatska prije svega stoji uz Bosnu i Hercegovinu, stoji uz Hrvate u Bosni i Hercegovini. Učinit ćemo sve da Hrvati ovdje budu dugoročno ravnopravan narod i da se poštuje ta jednakopravnost između tri naroda", poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Istaknuo je da je Hrvatska tijekom ove godine na domaćem i međunarodnom planu nastojala poduprijeti Hrvate u Bosni i Hercegovini jačanjem suradnje dviju država i konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Posebno važnim ocijenio je izbore koji će se održati sljedeće godine u BiH u kontekstu potrebe izmjene izbornog zakona.

Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović zahvalio je predsjedniku hrvatske Vlade na dolasku u Mostar i dodao da će tijekom boravka s njim razgovarati o presudi šestorici BiH Hrvata te mnogim drugim pitanja koja se tiču pozicije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

U pratnji predsjednika Vlade Plenkovića u Mostar su stigli potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.   

Pisane vijesti | Andrej Plenković