Predsjednik Vlade Plenković u Šibeniku o zbrinjavanju otpada u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji

Slika /Vijesti/2017/02 veljača/10 veljače/IMG_6587.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Šibeniku se sastao sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom te v.d. ravnateljem Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica Tomislavom Šutom.

Prije početka sastanka o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Lećevica, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je kako se želi osobno upoznati s temom gospodarenja otpadom koja je vrlo važna za ljude koji žive u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji jer su Bikarac, Lećevica i Karepovac uključeni u Plan gospodarenja otpadom od 2017. do 2022. koji je Vlada usvojila na sjednici 5. siječnja ove godine.
 
"Želim dobiti informacije od onih koji na lokalnoj razini žive s tim pitanjima svaki dan kako bismo mogli donositi kvalitetne i informirane odluke te na što učinkovitiji način zbrinjavati otpad", dodao je predsjednik Vlade.
 
Nakon sastanka, na kojem su bili i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, predsjednik Vlade Plenković izjavio je da je sastanak bio izrazito koristan.
 
"Zbrinjavanje otpada je vrlo važna tema oko koje postoje različita stajališta s obzirom na lokaciju centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i akutnoga problema koji se tiče Karepovca u Splitu", rekao je.
 
Podsjetimo, donošenje Plana gospodarenja otpadom važan je preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u ovoj financijskoj perspektivi, u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada. Plan omogućuje da se na kvalitetan način rješavaju pitanja gospodarenja otpadom te će pomoći u pogledu funkcioniranja već izgrađenih centara za gospodarenje otpadom, kao i onih čija je izgradnja u tijeku te oko izrada studija izvodljivosti za one koji tek slijede.

Pisane vijesti | Andrej Plenković