Predsjednik Vlade Plenković u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković  boravit će u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj 11. i 12. prosinca 2016. godine.

Predsjednik Vlade susrest će se prvog dana posjeta s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu, a u ponedjeljak, 12. prosinca, sastat će se sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel, na njezin poziv.

Nakon tête-à-tête razgovora, radni će ručak biti prilika za nastavak razgovora o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji te regionalnim, vanjskopolitičkim i europskim temama.

Tijekom posjeta, susrest će se i s Norbertom Lammertom, predsjednikom Bundestaga te zastupnicima u Bundestagu.
 

PROGRAM SLUŽBENOG POSJETA:
 
Nedjelja, 11. prosinca 2016.
 
18:00     Susret predsjednika Vlade Plenkovića s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu, Ahornstraße 4)
 
Ponedjeljak, 12. prosinca 2016.
 
10:00     ​Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa zastupnicima Bundestaga (Zaklada KonradAdenauer, Klingelhöferstraße 23)
 
12:00    ​Tête-à-tête susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel, foto prigoda na dočeku (Ured savezne kancelarke Savezne Republike Njemačke, Willy-Brandt-Straße 1)
 
Po završetku susreta, izjave za medije
 
16:00   Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom(Bundestag, Platz der Republik 1)​
 

Najave