Predsjednik Vlade Plenković u Vukovaru: Projekt Slavonija ključan je za sprječavanje iseljavanja iz istočne Hrvatske

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/9 prosinca/Vukovar.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Vukovarsko-srijemsku županiju. Sastao se sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom, a sudjelovao je i na sjednici Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

“To je važan događaj ove godine u Vukovaru, gdje sam razgovarao o politici Vlade i našem nastojanju da ojačamo veze između domovinske i iseljene Hrvatske. Naravno, sve to u kontekstu potpore Vlade Vukovaru i široj realizaciji Projekta Slavonija, koji je ključan i u smislu potpore poljoprivrednom, ruralnom i regionalnom razvoju, prometnoj infrastrukturi i jačanju gospodarstva, zadržavanju ljudi i sprječavanju trenda iseljavanja iz istočne Hrvatske“, rekao je predsjednik Vlade. 

Odgovarajući na pitanje novinara o INA-i, predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je: "Hrvatska će u dijalogu s Europskom komisijom nastaviti razgovor, to je tema koja traje nekoliko godina.  Ono što je za nas strateški bitno je zadržavanje jasne pozicije na crti zaštite nacionalnih interesa i INA-e kao strateške kompanije."

Pisane vijesti | Andrej Plenković