Predsjednik Vlade Plenković: Ulažemo u bolju prometnu povezanost Hrvatskoga zagorja

  • Slika /Vijesti/2017/02 veljača/6 veljače/Za web.jpg

​Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na svečanosti puštanja u promet dijela brze ceste između Andraševca i Bedekovčine izrazio zadovoljstvo dovršenjem ove dionice, nazvavši je pravcem koji povezuje Zabok i Popovec, kao sjeverna obilaznica Zagreba i Zagrebačke gore.

„Riječ je o projektu u koji su Hrvatske ceste proteklih godina uložile značajna sredstva, koje će pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Hrvatskoga zagorja, osobito naselja uz autocestu i pomoći svim onima koji idu dalje prema Zlatar Bistrici, odnosno svetištu u Mariji Bistrici, nastavio je predsjednik Vlade, te dodao: „Nadam se da će ovaj projekt biti nastavljen u ovoj i u idućoj godini kad se kreće u dovršenje dionice do Zlatar Bistrice, a potom i do Popovca. Time bi se u znatnoj mjeri rasteretio promet autocestom, a bolje bi se povezao i pravac A4, dakle cesta koja ide iz Mađarske prema Zagrebu i Varaždinu, s prometnicom prema Macelju. Mislim da je to još jedan iskorak jačanja prometne infrastrukture u Hrvatskome zagorju, zahvaljujem i čestitam svima koji su ovom velikom projektu za Zagorje dali značajan doprinos, posebno zahvaljujem ministru Butkoviću sa suradnicima i ministru Kuščeviću koji je također dao svoj doprinos, kao i županu Kolaru koji dobiva vrlo važan sadržaj u Krapinsko-zagorskoj županiji.“

Ministar Butković dodao je da su Hrvatske ceste u 2016. godini na području Krapinsko-zagorske županije uložile oko 160 mil. kuna što iznosi dvadesetak posto od ukupnih ulaganja Hrvatskih cesta. „Sutra se obavlja tehnički pregled za također važnu dionicu Zabok-Krapina u duljini od 6 km, tako da ćemo za nekoliko dana otvoriti i tu dionicu. Nastavljamo dalje s aktivnostima;  do kraja 2018. godine treba dovršiti dionicu prema Zlatar Bistrici, potom prema Mariji Bistrici te u konačnici prema Popovcu, čime se zaokružuje prsten oko Zagreba, kao važna stvar za ovu županiju i čitavu regiju“, kazao je ministar Butković.

Dionica brze ceste Zlatar Bistrica – Andraševec na kojoj su obavljeni radovi u vrijednosti od 120 milijuna kuna duga je 6,4 kilometara.

Trenutno su u tijeku radovi na trećoj fazi ukupnog projekta koja podrazumijeva dionicu u smjeru Zlatar Bistrice, počevši od čvora Bedekovčina u duljini zahvata od 6,5 kilometara i ukupne vrijednosti od 145 milijuna kuna.

Izgradnja cjelokupne prometnice brze ceste rasteretit će prometnu opterećenost ovog dijela Hrvatske i omogućiti građanima kvalitetniju i bržu povezanost, koja ujedno utječe i na sam gospodarski razvitak Krapinsko-zagorske županije.

Pisane vijesti | Andrej Plenković