Predsjednik Vlade Plenković uoči zajedničke sjednice u Sarajevu: BiH je naša susjedna i prijateljska država

  • Slika /Vijesti/2017/07 srpanj/6 srpnja/Sarajevo/FullSizeRender.jpg

Uoči zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja će se održati sutra, 7. srpnja 2017. u Sarajevu, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sastao se s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Istaknuvši optimizam nakon održanog uvodnog sastanka na kojem je usuglašen kompletan dnevni red, Plenković je rekao kako će svi hrvatski ministri i članovi Vijeća ministara imati prigodu govoriti o temama iz njihove nadležnosti.
 
,,Proći ćemo teme od bilateralne i regionalne suradnje, Europske unije, NATO-a, do svih resornih pitanja i brojnih otvorenih pitanja. Dakle, jedan paket odnosa'', utvrdio je Plenković, izrazivši očekivanje da sutrašnji sastanak bude referentan u bilateralnim odnosima dviju zemalja i otvori put svim ministrima da unaprijede odnose po pojedinim područjima.

,,Tako smo poslali stratešku poruku o BiH kao našoj susjednoj i prijateljskoj državi - kojoj želimo pružiti ruku na europskom putu. Smatramo da je to ključ njezinog kvalitetnog funkcioniranja, a ujedno nastojimo riješiti i neka otvorena pitanja'', ocijenio je Plenković.
 
Predsjednik Vlade Plenković u Sarajevu se sastao i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem te članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Ovo će biti druga zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Prva takva sjednica održana je prije sedam godina u Splitu. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković