Predsjednik Vlade Plenković: Vlada će pridonijeti širenju Industrijske zone Bakar i generiranju novih radnih mjesta

  • Slika /Vijesti/2017/07 srpanj/5 srpnja/slubeni-posjet-predsjednika-vlade-andreja-plenkovia-primorsko-goranskoj-upaniji-572017_34922253633_o.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem boravio je danas u Primorsko-goranskoj županiji.

Boravak u županiji predsjednik Vlade započeo je u Industrijskoj zoni Bakar, gdje se upoznao s projektima Grada Bakra i Industrijske zone te obišao tvrtke Euromodul i Orada Adriatic, a posjet Zoni završio je polaganjem kamena temeljca za izgradnju proizvodnog pogona tvrtke Montcommerce.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je gradonačelniku Bakra Tomislavu Klariću i direktoru Uprave Industrijske zone Bakar Irvinu Badurini na sjajnom uspjehu i kontinuiranom proširenju i sadržaju Zone, što pridonosi dodatnom razvoju grada Bakra.
 
Podsjetio je da u Industrijskoj zoni Bakar na 500 ha2 djeluje više od 190 poslovnih subjekata, ocijenivši kako je postignut dobar balans između komercijalno-trgovinskih sadržaja, logističko-skladišnih sadržaja i proizvodnih sadržaja.
 
Predsjednik Vlade istaknuo je da u Industrijskoj zoni sada radi preko četiri tisuće ljudi, a novim investicijama od 800 milijuna kuna planira se otvoriti još tisuću novih radnih mjesta.

Naglasio je da je na najbolji način iskorišten izvanredan geoprometni položaj grada Bakra, poručivši i kako Industrijska zona doprinosi činjenici da je Primorsko-goranska županija jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija.

 „Vlada će sa svoje strane, osobito kada je riječ o državnom zemljištu, u dogovoru s Gradom, tražiti najbolja i najsvrhovitija rješenja kako bi se zona mogla dalje širiti i generirati nova radna mjesta“, poručio je predsjednik Vlade.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković