Predsjednik Vlade Plenković: Vlada i Splitsko-dalmatinska županija surađivat će na najvišoj razini na dobrobit građana

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/15 studenoga/Split.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je posjetio Split. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s rektorom Sveučilišta u Splitu i predsjednikom Rektorskog zbora RH prof.dr.sc. Šimunom Anđelinovićem te prorektorima i dekanima Sveučilišta u Splitu, koji su ga upoznali s ključnim razvojnim projektima Sveučilišta. 

Nakon sastanka sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela žalac potpisala je osam ugovora vrijednih gotovo 40 milijuna kuna  kojima će se osigurati dodatna kulturna, turistička i gospodarska vrijednost Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz, to ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je pet ugovora o kapitalnoj pomoći lokalnog karaktera. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u izjavi za novinare rezimirao je današnji boravak u Šibeniku i Splitu, kazavši da se radi o dijelu aktivnosti koje provodi kao predsjednik Vlade u prvim tjednima svoga mandata, a to je obilazak svih hrvatskih županija. „Danas sam već u šestoj županiji u proteklih nekoliko tjedana“, rekao je naglasivši da se prilikom posjeta županijama uvijek susreće sa županima, bez obzira kojoj političkoj općini pripadali, te gradonačelnicima gradova u kojima boravi. Na sastanku sa županom Ževrnjom razmatrani su mogući modaliteti suradnje između Vlade i Splitsko-dalmatinske županije.
 
„Potpisivanje ove dvije skupine ugovora, onih koji se odnose na kulturnu baštinu i onih koji se odnose na kapitalnu potporu, u iznosu od skoro 40 milijuna kuna, predstavlja jedan konkretan signal potpore nizu jedinica lokalne i područne samouprave od strane Vlade Republike Hrvatske. Tim tempom ćemo nastaviti. Želimo maksimalno povećati apsorpciju korištenja sredstava iz fondova EU“, rekao je predsjednik Vlade. Današnji posjet u cjelini ocijenio je vrlo kvalitetnim i dodao da će Vlada i županija u ovom Vladinom mandatu surađivati na najvišoj razini i na dobrobit svih žitelja Splitsko-dalmatinske županije. 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković