Predsjednik Vlade Plenković: Zagrebačka županija izuzetno je važna za ukupan gospodarski razvoj zemlje

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/13prosinca/VelikaGorica_župan.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Veliku Goricu, gdje je nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada. Potom se, u okviru posjeta hrvatskim županijama, sastao sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i  gradonačelnikom Grada Velike Gorice Draženom Barišićem. 

„Razmijenili smo mišljenja o ključnim razvojnim prioritetima, o bitnim aspektima koji se odnose na unaprjeđenje u Zagrebačkoj županiji, integriranu prometne povezanosti, daljnji prometni razvoj, od skorog završetka  Međunarodne zračne luke „Dr. Franjo Tuđman“ pa do povezivanja ovog dijela Hrvatske s onim županijama koje su naslonjene na njega“, rekao je.

Dodao je da su razgovarali i o gospodarstvu, poljoprivredi, obrtništvu i poduzetništvu. „Smatram da je ova županija izuzetno važna za ukupan gospodarski razvoj zemlje. Naravno, dotaknuli smo temu decentralizacije i kompenzacijskih mjera koje smo namijenili iz hrvatskoga proračuna za jedinice lokalne i područne samouprave“, naglasio je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković