Predsjednik Vlade posjetio Hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, koji se nalazi u Rimu na Kongresu Europske pučke stranke (EPP), posjetio je u srijedu Hrvatski zavod svetog Jeronima, a na margini sastanka EPP-a imao je više bilateralnih razgovora.

RIM, 29. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, koji se nalazi u Rimu na Kongresu Europske pučke stranke (EPP), posjetio je u srijedu Hrvatski zavod svetog Jeronima, a na margini sastanka EPP-a imao je više bilateralnih razgovora.

Nakon početka studijskih dana parlamentaraca EPP-a, Sanader se susreo s Hans-Gertom Poetteringom, predsjednikom Skupine pučkih stranaka u Europskom parlamentu, zatim s Doris Pack, koordinatoricom odbora za kulturu i obrazovanje EP-a i Wilfriedom Martensom, predsjednikom EPP-a. Razgovaralo se o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, odnosno o načinu ubrzavanja toga procesa.

Tijekom posjeta Hrvatskom zavodu svetog Jeronima, Sanader je govorio o trenutnoj situaciji u procesu pregovora za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU.

Na kongresu Europske pučke stranke koji započinje u četvrtak, nakon današnjih studijskih sastanaka, u povodu 30. godišnjice osnutka te stranke demokršćanskog korijena, sudjeluje više od 700 izaslanika, među kojima i 10 premijera.

Šefove delegacija bi u četvrtak trebao primiti papa Benedikt XVI.



Pisane vijesti