Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sander na svečanosti otvaranja Područne škole «Josipa Jedvaja»

Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas novu zgradu Područne osnovne škole "Josip Jedvaj" u Vrbnu, malom pograničnom mjestu na području općine Bednja, u blizini hrvatsko- slovenske granice.

Prenosimo s Hine

VARAŽDIN, 30. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas novu zgradu Područne osnovne škole "Josip Jedvaj" u Vrbnu, malom pograničnom mjestu na području općine Bednja, u blizini hrvatsko- slovenske granice.

Izgradnju škole i sportske dvorane financiralo je Ministartsvo mora, turizma, prometa i razvitka kreditom Svjetske banke u iznosu od 10,5 milijuna kuna, a radove je za osam mjeseci izveo varaždinski
ehnobeton-Zagorje s kooperantima .


Marija Zimet, ravnateljica OŠ "Franjo Sert" iz Bednje, rekla je da će novu školu pohađati 108 učenika, dok ih je krajem 60-ih godina prošloga stoljeća bilo 340. To govori i o depopulaciji ovog siromašnog kraja, koju mogu zaustaviti samo ulaganja u razvoj i infrastrukturu, rekla je.

Premijer Sanader rekao je da je došao "u tu malu sredinu u pograničnom području u koju također treba ulagati, jer je Hrvatska jaka onoliko koliko je jako svako njezino pa i najmanje mjesto".

Osim premijera Sanadera, svečanosti su prisustvovali i Ivan Jarnjak, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa, i drugi.



Pisane vijesti