Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader s premijerom Češke Republike Grossom i premijerom Republike Makedonije Bučkovskim

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade RH, danas u Pragu, tijekom održavanja Microsoft Government Leaders Forum-Europa 2005., susreo se s premijerom Češke Republike Stanislavom Grossom te s premijerom Republike Makedonije dr. Vladom Bučkovskim.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH, danas u Pragu, tijekom održavanja Microsoft Government Leaders Forum-Europa 2005., susreo se s premijerom Češke Republike Stanislavom Grossom te s premijerom Republike Makedonije dr. Vladom Bučkovskim.
Češki premijer Gross, tijekom susreta, istaknuo je kako Češka daje punu potporu Hrvatskoj na putu u EU i početku pregovora te ponudio svu pomoć čeških stručnjaka i pregovarača. Premijer dr. sc. Sanader istaknuo je kako su Češka i Hrvatska dvije prijateljske zemlje te izrazio uvjerenje da će se suradnja dviju zemalja, Češke i Hrvatske, konkretizirati i kroz jaču gospodarsku povezanost.
Na sastanku s makedonskim premijerom Bučkovskim premijer dr. sc. Sanader naglasio je kako Hrvatska i Makedonija uspješno surađuju u okviru Jadranske povelje. Dvojica premijera naglasili su i strateške vanjskopolitičke prioritete svojih zemalja, ulazak u EU i NATO. Na sastanku je dogovoren i skori dolazak makedonskog premijera u službeni posjet Zagrebu,tijekom kojeg će se održati i gospodarski forum kojem je cilj povezivanje hrvatskih i makedonskih gospodarstvenika.




Pisane vijesti