Predsjednik Vlade s predstavnicima Platforme 112

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_predstavnicima_platforme_112.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s predstavnicima Platforme 112 Sandrom Benčić, Centar za mirovne studije, Jelenom Berković, GONG, Vesnom Teršelič, Documenta, Tomislavom Tomaševićem, Zelena akcija, Ljubom Manojlovićem, Srpski demokratski forum, Tonijem Gabrićem, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, i Damjanom Janjuševićem, Udruga za samozastupanje.

Platforma 112 je organizacija okupljena povodom praćenja stanja ljudskih prava i vladavine prava u kontekstu završetka pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom. Na temelju toga, sastavili smo 112 zahtjeva za novu Vladu, a nakon 112 dana Vlade izdali smo prvo priopćenje u kojem smo izrazili zadovoljstvo učinjenim pomacima, rekla je Sandra Benčić predstavljajući rad Platforme, međutim, htjeli bismo upozoriti na neke probleme koji još nisu na tragu rješavanja.

Predstavnici organizacija okupljenih u Platformi izložili su potom premijeru Milanoviću nekoliko područja problema koje treba riješiti i gdje očekuju pomoć Vlade, a tiču se institucije kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, sustava besplatne pravne pomoći, stambenog zbrinjavanja i povratka, medija te politike upravljanja javnim resursima.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je da Vlada gradi transparentne i inkluzivne institucije, pri čemu su dobrodošle sugestije i konstruktivne kritike zainteresirane javnosti i organizacija civilnog društva. Ovo je prvi u nizu sastanaka, uključujući i sastanke u resornim ministarstvima za rješavanje konkretnih pitanja, zaključio je premijer.



Pisane vijesti