Predsjednik Vlade Tihomir Orešković na hodočašću u Ludbregu

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/rujan/4 rujna/H20160904003620.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, sa suprugom Sanjom Orešković, nazočio je Euharistijskom slavlju u Zavjetnoj kapelici Hrvatskog sabora u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove, u prigodi svečanosti „Dani ludbreške Svete Nedjelje.

Uoči početka početka procesije i misnog slavlja, predsjednik Vlade izjavio je da je ovo njegov prvi dolazak u Ludbreg na hodočašće.

 "Prvi sam puta u Ludbregu i na ovom hodočašću. Kao katolik i kao vjernik mislim da je ovdje zaista lijepo. Ako sam dobro čuo, danas će ovdje biti 100 tisuća vjernika i ovo je prekrasan događaj gdje mi kao vjernici imamo priliku naći se zajedno u molitvi i vjeri", naglasio je premijer Orešković.

Današnje središnje misno slavlje, spomen su na događaj iz 1411. kada je za vrijeme mise u kapelici dvorca Bathhany došlo do čudesne pretvorbe misnog vina u Presvetu Krv Kristovu. Svetkovina Presvete Krvi Kristove svake godine u Ludbreg dovede brojne osobe iz političkog života Hrvatske budući je pokrovitelj manifestacije i izgradnje kapelice i Svetišta Hrvatski sabor, prema zavjetu iz davne 1739. godine.

Tekst i foto: Hina 

Pisane vijesti