Predsjednik Vlade Tihomir Orešković: Nikada nećemo zaboraviti one koji su dali živote za našu slobodu i domovinu

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/listopad/7 listopada/IMG_0018.JPG

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković jutros je, prije odlaska na polaganje vijenaca na gradskome groblju Mirogoju uoči Dana nezavisnosti, u pratnji ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, ministra obrane Josipa Buljevića i ministra branitelja Tome Medveda položio lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade te se kratko obratio okupljenim novinarima.

„Na današnji dan prije 25 godina, avioni jugoslavenske armije  brutalno su raketirali Banske dvore, sjedište hrvatske Vlade i simbol naše državnosti. U zgradi je u tom trenutku bio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman koji, na sreću, nije bio ozlijeđen. Drugi je dan, kao što znamo, Hrvatski sabor raskinuo sve veze s bivšom Jugoslavijom, čime je Republika Hrvatska postala nezavisna država.

Tijekom Domovinskog rata, mnogi su dali svoje živote da bi Hrvatska danas imala svoju slobodu i domovinu. Položio sam danas vijenac na spomen-ploču u znak sjećanja na taj dan i na sve one žrtve i ljude koji su dali živote za našu domovinu i našu slobodu. Nikada ih nećemo zaboraviti,“ kazao je premijer Orešković. 

Pisane vijesti