Predsjednik Vlade u Belom Manastiru na 6. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Beli Manastir i predsjedati 6. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se održati u petak, 21. rujna 2018. godine, u 11.00 sati (Hotel Patria, Osječka ulica 1C).
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“. Projekt je pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.
 
Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici i Vinkovcima, a na sjednici u Belom Manastiru sudjelovat će i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Creţu.
 
Po dolasku u Beli Manastir, u 10.00 sati, predsjednik Vlade sastat će se s gradonačelnikom Grada Belog Manastira Tomislavom Robom i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem (Gradska uprava Belog Manastira, Kralja Tomislava 53). 
 
Uoči početka sjednice, u 10.30 sati, predsjednik Vlade sastat će se s povjerenicom Europske komisije za regionalnu politiku Corinom Creţu (Hotel Patria, Osječka ulica 1C).
 
Po završetku sjednice Savjeta, u 15.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Dom Mađara i sastati se s predsjednikom Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Róbertom Jankovicsem te predstavnicima mađarske nacionalne manjine (Svetog Martina 31 A).
 
U 16.00 sati, u Osijeku, predsjednik Vlade obići će obnovljene i novoizgrađene prostore sportsko-rekreacijskog centra Sokol (Kralja Zvonimira 5).
 
Uz predsjednika Vlade na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem sudjelovat će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta.

Najave