Predsjednik Vlade u Davoru i na 13. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Općinu Davor, u srijedu, 13. srpnja 2022., u 8.30 sati, gdje će se sastati s načelnikom Općine Đurom Anđelkovićem i županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem (zgrada Općine Davor, Trg Matije Antuna Relkovića 7).
 
Potom će predsjednik Vlade Plenković predsjedati 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u 10 sati, u Okučanima (Društveni dom Okučani, Trg dr. Franje Tuđmana 1).
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama i Pleternici.
 
Na sjednici u Okučanima članovima Savjeta predstavit će se informacija o ugovorenim projektima na području Slavonije, Baranje i Srijema, Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskoj perspektivi 2021.–2027., aktualni pozivi iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 (Zaželi III, Pomoćnici u nastavi V faza) i mogućnosti financiranja iz ESF+ za financijsko razdoblje 2021.–2027., investicije u cestovnu infrastrukturu te ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema.
 
Napomena: Snimatelji i fotoreporteri moći će snimiti početak sjednice, a Hrvatska radiotelevizija snimat će sjednicu i ustupiti materijal ostalim televizijama koje to zatraže, a preuzimanje će se dogovarati uobičajenim putem.

Najave