Predsjednik Vlade u Göteborgu: Cilj nam je do kraja mandata povećati stopu zaposlenosti na 68 posto

Slika /Vijesti/2017/11 studeni/17 studeni/PVRH Švedska/_2NA5192.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjeluje danas u Göteborgu na europskom sastanku na vrhu „Social Summit for Fair Jobs and Growth“, koji zajedno s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom organizira predsjednik Vlade Kraljevine Švedske Stefan Löfven.

Uz predsjednika Vlade je ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Sastanak na vrhu „Social Summit for Fair Jobs and Growth“okupio je šefove država i vlada, socijalne partnere i ostale ključne sudionike koji će raspravljati o jačanju socijalne Europe te boljem funkcioniranju i pravednijem europskom tržištu rada, učinkovitijem i održivom sustavu socijalne zaštite te promicanju socijalnog dijaloga na svim razinama. O ovim se temama raspravljalo i na sastanku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s članovima GSV-a.

U izjavi za medije, uoči početka Summita, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da će se danas usvojiti Europski stup socijalnih prava, koji je inicirala Švedska te je riječ nastavku rasprave s europskog sastanka na vrhu u Rimu od prije sedam mjeseci.
 
Ideja je, pojasnio je, da se dobre prakse zemalja s izraženom socijalnom dimenzijom primjene na nacionalnoj razini svih članica Europske unije.
 
„Stoga će današnji Summit biti prigoda da izvijestimo i naše partnere o svemu onome što Hrvatska radi na zapošljavanju i na smanjenju nejednakosti u društvu. Stopa nezaposlenosti se smanjuje, idemo prema podizanju stope zaposlenosti u Hrvatskoj, idealno bi bilo do 68 posto do kraja mandata“, poručio je predsjednik Vlade.
 

Foto: Vlada Kraljevine Švedske / Ninni Andersson

Pisane vijesti | Andrej Plenković