Predsjednik Vlade: U kratkom roku napravili smo zakonski okvir koji je spriječio kolaps u Agrokoru

Predsjednik Vlade naglasio je da su gospodarstvenici prepoznali trud i rad potpredsjednice Vlade Martine Dalić i dali joj nagradu, ocijenivši da je Zakon o postupku izvanredne uprave bio najbolji potez.

Odgovarajući na pitanja o elektroničkoj prepisci potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je, u izjavi za medije ispred Banskih dvora, istaknuo da mu je jedino važna financijska i gospodarska situacija u Hrvatskoj.

Pojasnio je da je do krize u tvrtki Agrokor došlo zbog tuđe odgovornosti.

"Kolaps koji je prijetio hrvatskoj ekonomiji, koji je petnaestak mjeseci bio takvih razmjera da ni vi ni ja ne bismo danas o tome razgovarali da nismo poduzeli korake koje smo poduzeli. Meni je kao predsjedniku Vlade bio važan jedino globalni interes Hrvatske u toj situaciji. Za mene je bio bitan cilj da kompanija radi, da ljudi rade i da je budućnost gospodarstva osigurana. Nije došlo do krize mega razmjera", naglasio je potpredsjednik Vlade.

Ponovio je da u objavljenoj elektroničkoj prepisci ne vidi ništa novo osim ponavljanja priče, ali ako treba da će se ispitati određeni detalji.

Naglasio je da su gospodarstvenici prepoznali trud i rad potpredsjednice Vlade Martine Dalić i dali joj nagradu, ocijenivši da je Zakon o postupku izvanredne uprave bio najbolji potez.

"Važno je da je ostvaren cilj, da smo u kratkom roku napravili zakonski okvir koji je spriječio kolaps, ako sada treba ispitati neke detalje, ispitat ćemo, ali ne vidim u supstanci niti loše namjere, niti nečega nezakonitog", poručio je predsjednik Vlade.

Kazao je da mu je žao što u zakonu nije bilo odredbe da povjerenik ne može zaposliti ni na koji način nekoga tko je poslovno povezan s njim.

"Žao mi je što tih odredbi nije bilo, ali ako treba popravit ćemo zakon za neke buduće situacije", zaključio je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti | Andrej Plenković