Predsjednik Vlade u obilasku slavonskih poljoprivrednih gospodarstava: Ovo su sjajni primjeri zajedničkog uspjeha

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/1 travnja/OPG_.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske  Tihomir Orešković drugi dan posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je u OPG-u Rajić u Komletincima. Razgovarali su o mogućnostima proširenja i problemima u svinjogojstvu te zaključili da je rješenje u udruživanju radi smanjenja troškova proizvodnje.

Predsjednik Vlade potom  je u gradu Otoku obišao gospodarsku zonu za koju smatra da je  odličan primjer stvaranja dobrih uvjeta za investitore. 

Obišavši OPG Josipović u Privlaci u kojem se provodi pilot-projekt navodnjavanja i proizvodnja povrtlarskih kultura, predsjednik Vlade Orešković kazao je: „Ovo je sjajan primjer za sve nas što se može učiniti za Slavoniju, ali i  šire“ te dodao da ćemo na tome raditi zajednički.

Predsjednik Vlade obišao je i tvrtku Nexus u Cerni te zaključio da „Slavonija ima kvalitetne ljude, ljude ponosne na ono što rade i koji dodaju nove vrijednosti“. Dodao je da Slavonija ima prednosti velikog potencijala u poljoprivredi i u drugim područjima. "Uoči dolaska u Slavoniju bio sam optimist, a sada sam još veći", kazao je. Također je istaknuo da želi čuti probleme s terena: „Ljudi su spremni investirati, raditi, a možda im mi nismo dovoljno pomogli. Svaki kraj ima neku svoju priču, a meni je bitno da ga upoznam, čujem probleme i vidim kako mogu pomoći“.

Na novinarski upit, premijer je kazao da je Vlada odlučila malo povećati iznos za dopunsko osiguranje jer je hrvatski zdravstveni sustav u teškoj situaciji. Rekao je da je to mali korak u reformi zdravstvenog sustava.

Najavio je i da će se uskoro smanjiti broj državnih agencija: „Imamo oko 56 agencija, ali plan ih je smanjiti za nekih 13 do 15 o čemu smo počeli razgovarati prošli tjedan“ te istaknuo da će na taj način biti podignuta i njihova efikasnost.

Komentirao je i izjavu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, koji je osudio reakcije hrvatskih političara na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju. Rekao je da je presuda Šešelju sramotna: "To je naš stav i tu se ništa neće promijeniti“. Dodao je da se i druge zemlje ne slažu s tom presudom, da je Hrvatska iznijela svoj stav, ali i da će sud u Haagu odlučiti.
 

Pisane vijesti