Predsjednik Vlade u Saboru o članstvu u Europskoj uniji: To je cilj naše generacije, ali i sredstvo za postizanje boljeg života

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_u_saboru_o_clanstvu_u_europskoj_uniji_to_je_cilj_nase_generacije_ali_i_sredstvo_za_postizanje_boljeg_zivota.jpg

Hrvatski sabor danas raspravlja o Prijedlogu zakona o ratifikaciji pristupnog ugovora između Hrvatske i Europske unije. Sjednici nazoči i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, članovi Vlade te predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.

Obraćajući se nazočnima, premijer Zoran Milanović istaknuo je da su hrvatski građani na referendumu odlučili da Hrvatska postane članicom Europske unije. U Europskoj uniji moramo se specijalizirati i usredotočiti, moramo prepoznati ono što je za nas važno i koji su instrumenti da bismo postigli svoje ciljeve, rekao je premijer, naglasivši da su to stabilna i sigurna država, stabilan proračun, suvereno i kvalitetno upravljanje vlastitim resursima i sigurniji i kvalitetniji poslovi za hrvatske ljude. Izrazio je i uvjerenje da Hrvatska može na pozitivan način iskoristiti članstvo u Europskoj uniji kao instrument stvaranja jače, kvalitetnije i uspješnije države u kojoj će ljudi biti samosvjesni, sigurni i naprosto se dobro osjećati.

„Nakon 20 godina vrijeme je da zaokružimo državu. Ovo je taj trenutak, važan trenutak, postigli smo cilj i dobili jedno važno sredstvo. Dalje je na nama“, zaključio je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti