Predsjednik Vlade u Zemuniku Donjem: Svakodnevni angažman u gašenju požara odražava domoljublje hrvatskih pilota

  • Slika /Vijesti/2017/07 srpanj/21 srpnja/Zemunik Donji/PSX_20170721_141349.jpg

Predsjednik Vlade Republike Andrej Plenković posjetio je danas 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem.

U svom govoru, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo posjetom 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koja u svom sastavu ima i Protupožarnu eskadrilu. Ponovno je iskazao zahvalnost svim pilotima i tehničarima koji su proteklih mjeseci kontinuirano pridonijeli u gašenju požara u dalmatinskim, ali i drugim priobalnim županijama.
 
Predsjednik Vlade istaknuo je da su piloti i tehničari u ovoj godini proveli 36 dana u zrakoplovima gaseći požare.
 
„Taj angažman i požrtvovnost odražava domoljublje hrvatskih vojnika i pilota“, poručio je Plenković.
 
Predsjednik Vlade naglasio je da se ovih dana očituje svakodnevna suradnja i sinergija Hrvatske vojske sa svim segmentima civilnih vlasti i institucija.
 
Posebno je zahvalio pilotima i na međunarodnom angažmanu, kazavši da je Vlada jučer donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Crnoj Gori. Predsjednik Vlade podsjetio je i na profesionalnost i veliki doprinos hrvatskih pilota u gašenju požara u Izraelu tijekom proteklih mjeseci.
 
Devedeset i treća zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem u svom sastavu ima četiri eskadrile, Eskadrilu aviona, Eskadrilu helikoptera, Protupožarnu eskadrilu i Eskadrilu transportnih helikoptera dislociranu u Divuljama. U postrojbi djeluje i akrobatska grupa Krila Oluje.

Foto: MORH/ J. Kopi

 

Pisane vijesti | Andrej Plenković