Predsjednik Vlade: Vlada će istražiti mogućnost imenovanja v.d. ravnatelja Policije dok traje natječaj

DUBLIN,9. listopada 2008. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je u četvrtak u Dublinu da će Vlada istražiti mogućnost imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja Policije dok traje natječaj za tu funkciju.

"Što se tiče novog ravnatelja Policije mi svi znamo da postoji natječaj i mi ćemo poštovati proceduru... Ali, vidjet ćemo postoji li možda neka mogućnost v. d. dok traje natječaj. Ne želimo da išta stane na put u rješavanju toga slučaja", rekao je Sanader u izjavi hrvatskim novinarima nakon sastanka s irskim kolegom Brianom Cowenom.

Za novog ravnatelja policije predložen je Vladimir Faber, koji bi trebao zamijeniti dosadašnjega Marijana Benka.

Što se tiče ravnatelja SOA-e Sanader je ponovio da se s predsjednikom Stjepanom Mesićem dogovorio o Josipu Buljeviću, iako i to imenovanje naravno treba proći proceduru.

"Ravnatelja SOA-e smo Predsjednik i ja dogovorili, Buljević naravno treba proći proceduru, trebamo prvo razriješiti Karamarka, a nakon toga ćemo vjerojatno sljedeći tjedan, ići na imenovanje novoga ravnatelja SOA-e", rekao je Sanader.

On je dodao da bi pozdravio kada bi u petak i oporba u Saboru podržala izbor predloženoga novoga ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, te unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ali je dodao, da neće biti problem ako bude i glasovala protiv, jer pozicija ima čvrstu većinu.

"Ja bih pozdravio kada bi svi podržali ovaj izbor, jer smatram da je riječ o ljudima koji su se dokazali na svojim dosadašnjim poslovima, ali u demokraciji je tako - ne morate očekivati potporu oporbe ni kad vučete najbolje poteze", rekao je hrvatski premijer.

"Bilo bi lijepo kad bi imali suglasnost, ali ako i ne, mi imamo našu parlamentarnu većinu koja je čvrsta", dodao je.



Pisane vijesti