Predsjednik Vlade Zoran Milanović: Poduzetnicima nastojimo olakšati poslovanje i ne stajati im na putu

Slika /Vijesti/2015/lipanj/15 lipanj/Premijer Milanović_Hup.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao je danas na Danu poduzetnika 2015. na temu: „Vizija, odgovornost i ljudi – recept za uspjeh“. 

U svom obraćanju hrvatskim poduzetnicima, predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je kako pozitivna gospodarska kretanja u 2015. godini pokazuju da je Vlada imala jasnu viziju i cilj i spremnost za uvođenje reda, istaknuvši kako su u tom području postignuti uspjesi. 

„Državna administracija bolja je nego prije  tri ili četiri godine, a procedure su jasnije“, istaknuo je predsjednik Vlade.

Govoreći o jednogodišnjem horizontu vođenja države na koji su pozvali poslodavci, predsjednik Vlade istaknuo je kako se Vlada ne može voditi tim načelom jer treba voditi računa o puno složenih i kompleksnih utjecaja, te je nadodao kako se tako ne vode ni tvrtke. 

 „Dobit privatnih poduzeća je u 2014. porasla za 139%. Poduzetnicima nastojimo što više olakšati poslovanje i ne stajati im na putu. Napravili smo dosta toga što ste vi predložili, vidite da smo vas barem malo slušali, a u mandat ne ulazimo za jednu nego osam godina“, naglasio je predsjednik Vlade Milanović. 

U svom govoru, predsjednik Vlade osvrnuo se i na tržište rada. 

„U Hrvatskoj nema dovoljno rada, jer je broj zaposlenih premalen, a onih koji ovise o proračunu prevelik, ali srazmjerno manji nego u nekih drugima zemljama.  Što govori da možda nije problem prevelik broj zaposlenih u javnom sektoru, nego njihova produktivnost“, rekao je predsjednik Vlade.

Osvrćući se na učestale referendume, pa i onaj kojim se traži spuštanje potrebnog broja potpisa za njihovu provedbu, predsjednik Vlade  je upozorio da bi takvo rješenje moglo vezati ruke budućim vladama u provedbi reformi jer bi im "smanjilo mogućnost utjecaja i manevarski prostor". 

Foto: Hina 
Tekst: Hina /Vlada RH 

Pisane vijesti | Ekonomija | Zoran Milanović