Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao na Kazahstansko-hrvatskom poslovnom forumu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u službenom posjetu Kazahstanu, gdje je nakon sastanaka s predsjednicima Vlade i Republike, sudjelovao na Kazahstansko-hrvatskom poslovnom forumu. Na Forumu je zastupljeno više od 30 hrvatskih tvrtki. 

U svom obraćanju, premijer Milanović pozvao je kazahstanske gospodarstvenike da posluju u Hrvatskoj te, jednako tako, ponudio suradnju kroz hrvatske kompanije u Kazahstanu. Govoreći o hrvatskom gospodarstvu, istaknuo je  stoljetnu tradiciju brodogradnje. „Hrvatska ima višestoljetnu tradiciju života od mora, uz more i s morem“. Naglasio je da je Hrvatska otvorena za ulaganja i posao te, kao jedan od primjera, naveo mogućnosti ulaganja u turističku industriju.

„Hrvatska je na prekretnici, što se tiče modela gospodarskog razvoja“, rekao je premijer Milanović naglasivši kako više ne može ići putem kojim je išla do sada, oslanjajući se uglavnom na građevinski sektor i izgradnju infrastrukture i autocesta, već se mora okrenuti produktivnosti i konkurentnosti.
 

Pisane vijesti