Predsjedniku Vlade Plenkoviću predstavljeni rezultati natječaja IP-CORONA-2020-04

Predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, Dario Vretenar, i izvršna direktorica Zaklade, Irena Martinović Klarić, predstavili su predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću, rezultate natječaja „Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanih koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije“ (IP-CORONA-2020-04) na koji je pristiglo 98 prijava.

Na sastanku su sudjelovali ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te posebni savjetnik predsjednika Vlade za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić.

Prijave su vrednovali domaći znanstvenici i međunarodni stručnjaci. Upravni odbor Zaklada donio je odluku o financiranju 11 najbolje rangiranih projekata od kojih su tri projekta u kojima će se istraživati novi dijagnostički pristupi bolesti COVID-19, četiri projekta koja imaju potencijal pridonijeti novim terapijskim pristupima za inhibiciju bolesti COVID-19, četiri projekta koja istražuju otpornost i oporavak hrvatskog društva, sigurnost i dobrobit ranjivih skupina te širenje informacija putem društvenih mreža za vrijeme pandemije.

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je vodstvu i djelatnicima Zaklade što na trudu i naporima koje ulažu u razvoj hrvatske znanosti te zaželio uspješan daljnji rad i znanstvene rezultate.

Pisane vijesti