Predstavljen Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavio je danas, 23. lipnja 2017. godine, Nacrt prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Predstavljanju održanom u Ministarstvu hrvatskih branitelja, uz djelatnike Ministarstva, nazočili su predstavnici udruga proizašli iz Domovinskog rata i koordinatori projektnih timova koji su svojim zalaganjem i intenzivnim radom pomogli u pripremi Nacrta prijedloga novog Zakona. Oni su, kroz prezentaciju, analizu problema, prijedloge rješenja te grafičke prikaze zajedno s ministrom Tomom Medvedom i načelnikom Sektora za upravno-pravne poslove Ivicom Akmadžom upoznali medije i javnost s najvažnijim promjenama koje novi Zakon donosi.

Međuresornom suradnjom došlo se do novih načina rješavanja prepoznatih problema braniteljsko-stradalničke populacije. „Naša je obveza zajedničkim snagama i naporima, odgovorno i pošteno raditi svoj posao, doprinositi unaprjeđenju i boljitku naše Domovine. Najzaslužnijima za obranu Domovine obvezali smo se pružiti sveobuhvatnu skrb. Upravo zato smo pristupili izradi novog Zakona kako bi se objedinila statusna i materijalna prava svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata koja su niz godina bila disperzirana u druge zakone, što je stvorilo pravnu i egzistencijalnu nesigurnost korisnika“, istaknuo je ministar Medved. Zahvalio je svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, stradalnicima, članovima projektnih skupina i pojedincima, svim ministarstvima i Vladi RH na prihvaćanju ovakvog oblika rada na analizi stanja, osmišljavanju prijedloga i mjera za iznalaženje odgovarajućih rješenja.

Rezultati ove suradnje mogu se pročitati u Nacrtu prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji je od danas zainteresiranoj javnosti dostupan ovdje.

Ministarstvo hrvatskih branitelja  poziva sve zainteresirane, a posebice hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, da svojim primjedbama i prijedlozima doprinesu konstruktivnoj raspravi o sadržaju Nacrta prijedloga Zakona te na taj način dodatno unaprijede predložene mjere i daju svoj doprinos u donošenju što kvalitetnijeg novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.



Pisane vijesti | Tomo Medved