Predstavnici tvrtke Taavura Holdings i Hyundai Motor Europe u Hrvatskoj o mogućnostima ulaganja

  • Slika /Vijesti/2019/03 Ožujak/19 ožujka/D7292E9A-3124-4EA1-A2E2-6982A87812CA.jpeg

U posjetu Hrvatskoj boravili su predstavnici tvrtke Taavura Holdings, jedne od najvećih transportnih i logističkih tvrtki u Izraelu, kao i predstavnici Hyundai Motor Europe.

Nakon sastanka s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, predstavnike tvrtke Taavura Holdings te predsjednika Hyundai Motor Europe Dong Woo Choija i direktora proizvodnje Hyundai Motor Europe Thomasa A. Schmida, primio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Jedan od povoda ovog susreta bilo je i otvaranje novog prodajno-servisnog centra i budućeg sjedišta Hyundai Hrvatska na zagrebačkom Jankomiru.
 
Predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako Hrvatska, vodeći politiku fiskalne konsolidacije te nizom poreznih i administrativnih rasterećenja, stvara povoljniji poslovni okvir za nove investicije, posebno u područjima koja podrazumijevaju razvoj novih tehnologija. 

Ministar Horvat istaknuo je kako su Vladinim proaktivnim pristupom prema poduzetnicima, predstavljanjem Hrvatske kao poželjne destinacije za investitore te poticajnim zakonodavnim okvirom stvorene pretpostavke za današnji susret s predstavnicima tvrtke Taavura Holdings i Hyundai Motor Europe. Iskoristio je tu priliku kako bi im predstavio komparativne prednosti Hrvatske za ulaganja te mogućnosti koje se nude investitorima putem Zakona o poticanju ulaganja i Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte.

Uz ministra Horvata prilikom sastanka u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, prisustvovali su i državni tajnici Nataša Mikuš Žigman, Mario Antonić i Zdenko Lucić, te pomoćnici ministra Zvonimir
Novak i Ana Mandac. Izraelsku delegaciju predvodio je predsjednik Uprave Taavura Holdings Zvika Livnat, zatim član Uprave Shay Livnat i potpredsjednik Uprave Eitan Damry, a uz njih su bili i predstavnici tvrtke Grand Automotive, generalnog uvoznika Hyundaija za Hrvatsku, predsjednik Uprave Rimon Ben Shaoul i direktor Ken Lalo. 

Pogodna investicijska klima i politička stabilnost glavni su aduti Hrvatske

Predsjednik Uprave Taavura Holdings Zvika Livnat naglasio je kako se u Hrvatskoj osjeća vrlo ugodno, izrazivši uvjerenje da će pronaći područje za zajedničku suradnju i projekte, s obzirom da Taavura Holdings zapošljava preko 10.000 ljudi u vrlo širokom spektru djelatnosti, te da svoj razvoj temelje na prirodnom i kontinuiranom rastu. 

U svojim izlaganjima, predsjednik Hyundai Motor Europe Dong Woo Choi te direktor proizvodnje Hyundai Motor Europe Thomas A. Schmid naglasili su pozitivne pomake u investicijskom ozračju i uvjeta za poslovanje u Hrvatskoj, posebno istaknuvši važnost političke stabilnost za svakoga tko želi ulagati u Hrvatskoj. Izrazivši spremnost za nova ulaganja, poput otvaranja novog prodajnog servisnog centra i budućeg sjedišta Hyundai Hrvatska u Zagrebu, podržali su Vladu u daljnjem ulaganju u obrazovanje mladih, posebno u području ICT-a, gdje Hrvatska ima izuzetno kvalitetne kadrove.

Također, ministar Horvat večeras sudjeluje na svečanom otvorenju Hyundai centra Hrvatske, gdje će održati prigodni govor i još jednom uputiti poziv potencijalnim investitorima da izaberu Hrvatsku kao mjesto svog budućeg ulaganja. 


Pisane vijesti | Andrej Plenković