Predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Begović ocijenio neprimjerenim jučerašnji istup Ane Knežević

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predstojnik_ureda_za_socijalno_partnerstvo_begovic_ocijenio_neprimjerenim_jucerasnji_istup_ane_knezevic.jpg

ZAGREB, 23. travnja 2008. (Hina) - Predsjednik vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović ocijenio je neprimjerenim jučerašnji istup predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ane Knežević nakon što se na skupu o "100 dana Vlade", nije pojavio nitko od vodećih ljudi izvršne vlasti, nego niže rangirani dužnosnici.

Izjavu Ane Knežević, da sindikati više ne žele biti fikus u socijalnom dijalogu, Begović je na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi ocijenio, kao njezinu samopromociju i zavaravanje sindikalnog članstva.

Prozivati premijera za nedolazak je neozbiljno, jer je poziv za skup stigao samo dan prije u Vladu. Na njemu su sudjelovala tri državna tajnika, na koje je vršen pritisak da daju odgovore koji su predmet tripartitnih pregovora, smatra Begović.

Također drži da je deplasirano Vladi spočitavati da izbjegava socijalni dijalog, kad sindikati sudjeluju u kreiranju mnogih pitanja, koja su od interesa za njihovo članstvo.

Također je podsjetio da su se predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade susretali od početka ove godine desetak puta, da se redovito održavaju sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća, te da se svaka dva mjeseca predstavnici sindikata i poslodavaca imaju priliku susresti i razgovarati o svim problemima i s premijerom Ivom Sanaderom.



Pisane vijesti

Dokumenti