Premijer Milanović u Osijeku: Zadatak vlasti je da stvara infrastrukturu i potiče ljude da rade

Slika /Vijesti/2015/srpanj/3 srpnja/DSC_5169.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na proslavi 25. obljetnice tvrtke Žito d.o.o. u Osijeku. 

Nakon svečanosti koja je održana u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, premijer Milanović obišao je lokaciju u Poslovnom centru Ovčara u Čepinu na kojoj se gradi novi proizvodni centar Žita d.o.o.
Obrativši se nazočnima, premijer je rekao da je ovo što rade „sjajno, hrabro i riskantno“, ali bez rizika, hrabrosti i drskosti nema uspjeha.

Istaknuo je da „Hrvatska s ovakvim ljudima i ovakvim tvrtkama ide naprijed“, a zadatak vlasti je da im ne stoji na putu, da „stvara infrastrukturi i potiče ljude da rade, da se ne boje raditi, da se usude“. „To je moj san“, rekao je predsjednik Vlade te dodao da su u Hrvatskoj, nakon tri i pol godine, sve brojke manje-više pozitivne.

„Gospodarstvo ide naprijed. Ljudi se ipak malo više zapošljavaju, raste trgovina, čak raste i građevinski sektor“, rekao je premijer i zaključio: „Hrvatskoj su potrebne ovako jake i konsolidirane tvrtke. No, Hrvatska se ne smije zatvoriti, jer je mala zemlja te mora biti otvorena i spremna na konkurenciju.

„Neka ono što se ovdje bude proizvodilo preplavi barem dobar dio Europe, ako već ne cijelog svijeta“, poželio je na kraju predsjednik Vlade Milanović.

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović