Premijer: Ocjena Fitch Ratings očekivana;bitni su rezultati, a mi smo spremni smanjiti dug i deficit te provesti reforme

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/siječanj/30 siječnja/FullSizeRender (3).jpg

Predsjednik Vlade Orešković na svečanosti proslave Kineske Nove godine odgovarao je i na pitanja novinara o potvrdi dosadašnjeg kreditnog rejtinga Hrvatske koju je dala agencija Fitch Ratings. 

„Očekivao sam da se rejting neće promijeniti, poruka je jasna,  i ja sam već mjesec i pol jasno komunicirao da sve dok se ne smanji dug i deficit, neće se  moći očekivati promjene rejtinga".  Vezano uz politički komentar agencije, premijer je naglasio da je  bivša vlada imala četiri godine na raspolaganju, i imali su, "ako smijem reći, političko iskustvo, a rejting je svejedno pao dva puta. Tako da ne znam je li političko iskustvo bitno. Na kraju su bitni rezultati, i to je poruka koju su poslali, ne samo oni, tu su i investitori i druge agencije i Europska komisija. Ukoliko će oni vidjeti rezultate, utoliko će se promijeniti i rejting.  Počne li se smanjivati dug, budu li se kroz proračun vidjele reforme, a deficit počne padati, vrlo su jasno komunicirali,  tad će se i rejting pokrenuti u pozitivnom smjeru i to je ono što sam i očekivao". 

Mi smo spremni  pokrenuti reforme i fokusirati se na dug pa će se u skoro vrijeme i rejting promijeniti", izjavio je predsjednik Vlade Orešković. 

Pisane vijesti