Premijer Orešković predstavio budućeg ministra branitelja Tomu Medveda: Čast mi je što imamo branitelja ovakvog kalibra

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/15 ožujka/Branitelj_2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je danas, u Banskim dvorima, konferenciju za medije na kojoj je predstavio budućeg ministra branitelja Tomu Medveda. 

„Mogu reći da mi je čast što imamo branitelja ovakvog kalibra u našoj Vladi“, rekao je premijer Orešković ističući kako će gospodin Medved od Vlade i od njega osobno imati punu potporu te kako se nada da će zajedno, kao partneri, rješavati probleme branitelja. „Čestitam i dobro došli u tim“, poručio je predsjednik Vlade budućem ministru branitelja.
 
Tomo Medved zahvalio je premijeru Oreškoviću i Domoljubnoj koaliciji, koja ga je i predložila za budućeg ministra prepoznavši ga kao osobu koja je spremna preuzeti tu iznimno zahtjevnu dužnost u hrvatskoj Vladi. Istaknuo je kako je cijeli svoj život posvetio domovini  te kako će sve svoje iskustvo koje je stekao usmjeriti u rad Ministarstva branitelja kako bi otvorili novo poglavlje u radu hrvatskih branitelja.

„Za početak nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada na način da može odgovoriti svim izazovima. Jedno od osnovnih pitanja jest poslati poruku hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, poruku poštovanja, poruku sigurnosti, da njihov doprinos i njihova žrtva u Domovinskom ratu nisu zaboravljeni i da će im Ministarstvo u svome radu biti dostupno, da će u njemu imati sugovornika te da će kroz organizaciju rada u Ministarstvu moći sudjelovati u kreiranju politike vođenja i upravljanja tog Ministarstva“.

Dodao je da je niz određenih statusnih i drugih prava hrvatskih branitelja disperzirano u niz drugih ministarstava te najavio da će jedan od prvih koraka biti prijedlog jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Posebno važnim istaknuo je očuvanje i zaštitu zdravlja hrvatskih branitelja, stoga će predložiti donošenje nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja. „Dobrom organizacijom spremnih osoba, za koje sam uvjeren da ćemo vrlo brzo okupiti, bit ćemo u stanju odgovoriti na sve izazove koje se pred to Ministarstvo bude stavljalo“, zaključio je budući ministar branitelja Tomo Medved.


 

Pisane vijesti | Govori i izjave