​Premijer Plenković: Sjever Hrvatske je među prioritetima Vlade, podržat ćemo ključne projekte i poticati poduzetništvo

Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/12 svibnja/Hum na Sutli/IMG_7830.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Općinu Hum na Sutli gdje se susreo s njezinim predstavnicima i gospodarstvenicima Huma na Sutli i Pregrade. Po završetku sastanka, predsjednik Vlade posjetio je tvrtku OMCO CROATIA d.d.

Izrazivši zadovoljstvo, premijer Andrej Plenković zahvalio je čelniku tvrtke Darku Ranogajcu na vrlo detaljnom objašnjenju o funkcioniranju  tvornice koja je imala svoju povijest u Americi, u Belgiji te je sada svoju aktivnost smjestila u Humu na Sutli, u Zagorju, gdje je proizvodnja stakla tradicija.
 
"Hum na Sutli zapošljava brojne ljude u Hrvatskom zagorju. Kroz dugogodišnju tradiciju pronađena je izvanredna niša za hrvatsko, europsko i globalno tržište. Vidim da se radi na povezivanju obrazovnog sustava sa tržištem rada na čemu je Dragutin Ranogajec, dugogodišnji čelnik Hrvatske obrtničke komore, predano radio jer  je prepoznao što je potrebno učiniti u strukovnom obrazovanju kako bismo iznjedrili mlade ljude koji su odmah iz školskog sustava spremni dati svoj doprinos na tržištu rada", naglasio je Plenković.
 
Napomenuvši da je primjer Zagorja i Krapinsko-zagorske županije odličan model za gospodarski razvoj i drugih dijelova Hrvatske, Plenković je čestitao svima koji na tome predano rade.
 
"Sastao sam se s velikim brojem gospodarstvenika. Učiniti ćemo napor da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture riješi pitanje državne ceste koja će omogućiti  tvrtkama koje ovdje djeluju bržu i kvalitetniju povezanost te bolju i bržu dostavu njihovih proizvoda i sirovina koje oni dovoze ", zaključio je predsjednik Vlade.
 
Ranije, tijekom posjeta Varaždinu, premijer Plenković istaknuo je da je sjever Hrvatske među prioritetima rada Vlade te da Vlada podržava brojne projekte korisne za Varaždinsku županiju. 
 
"Bitno je da se razriješe sva rezidualna pitanja u kontekstu projekata kroz javno privatno partnerstvo. Na tome rade nadležna ministarstva – znanosti i obrazovanja i financija", rekao je i dodao da se traže rješenja na dobrobit svih.
 
Premijer Plenković najoštrije je osudio fizički nasrtaj na novinara gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića. 
 
"Najoštrije osuđujem taj krajnje neprimjereni potez. To je nedopustivo, neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti", poručio je premijer Plenković. 
 
Dodao je da je zatražio od njega da se povuče iz kampanje za lokalne izbore te da se ispriča za napad novinaru.

Pisane vijesti