Premijer Plenković: Vječno smo zahvalni dr. Franji Tuđmanu za sve što je učinio za Hrvatsku

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/12 svibnja/Veliko Trgovišće/H20170512010306.jpg

U Velikom Trgovišću obilježena je obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na kojoj je sudjelovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana, predsjednik Vlade Plenković izrazio je poštovanje prema, kako je rekao, najvećem čovjeku hrvatske moderne povijesti.
 
“Dr. Franjo Tuđman bio je državnik čije je znanje, umijeće, volja, političko djelovanje u vrlo zamršenim, kompleksnim okolnostima bilo važno u prijelomnim godinama za Europu i za Hrvatsku”, kazao je Plenković.
 
Naglasio je da je prvi hrvatski predsjednik znao povući prave poteze koji su doveli do hrvatske slobode, demokracije, samostalnosti, stjecanja međunarodnoga priznanja i onoga što je najvažnije  -  konsolidacije institucija i oslobađanja okupiranih područja. 
 
Podsjetivši na važnost vojno-redarstvenih akcija Bljesak i Oluja, uz veliku žrtvu i doprinos hrvatskih branitelja za samostalnost Hrvatske, Plenković je rekao i kako je predsjednik Tuđman državničkom mudrošću, uz vrlo sofisticirano djelovanje tadašnjih diplomatskih i političkih napora, na pravi način mirno reintegrirao hrvatsko Podunavlje bez ijedne žrtve.
 
"Na svemu tome što je učinio za Hrvatsku vječno smo mu zahvalni  i iskazujemo naš respekt i naše poštovanje", zaključio je Plenković.

Foto: Hina

Pisane vijesti