Premijer sa splitskim gradonačelnikom razgovarao o projektima vrijednima više od tri milijarde kuna

Nakon susreta sa županom Blaženkom Bobanom, premijer Andrej Plenković sastao se i sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Na sastanku na kojem je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, otvorili su mnoga pitanja i projekte vrijedne više od tri milijarde kuna.

U izjavi novinarima, gradonačelnik Puljak kazao je da su razgovarali i o projektima kao što su rekonstrukcija stadiona Poljud, Žnjan i Dračevac, te o mnogim drugim infrastrukturnim projektima među kojima su ceste koje se grade u Splitu.

"Mislim da smo postigli dosta veliku suglasnost, a ja sam konstatirao da grad Split ima vrlo dobre odnose sa svim ministarstvima i ministrima s kojima imamo vrlo dobre i produktivne kontakte do sada, te nema razloga da se to ne nastavi jer je to na dobrobit cijeloga grada i građana Splita", rekao je.

Dodao je da su predložili da se projekt Žnjan uvrsti u strateške projekte Republike Hrvatske kako bi se mogao što prije realizirati, te da su pozvali Vladu i premijera da jednu od budućih sjednica održe u Splitu.

Ministar Butković podsjetio je kako posljednjih godina rade kontinuirano na rješavanju prometnih problema u Splitu, koji je u odnosu prema drugim gradovima prometno zapušten. Najavio je da će sada u realizaciju projekti kao što je spoj Vučevica-D8, koji uključuje pristupnu cestu i tunel Kozjak i spoj na D8.

"Raspisan je javni natječaj za izgradnju tunela i spojne ceste, a 15. ožujka je otvaranje ponuda. Početkom veljače ćemo potpisati ugovor za pristupnu cestu, počet će radovi na širini jer imamo građevinsku dozvolu. Taj je ugovor potpisan 2021. godine, a obići ćemo i radove na Zapadnoj rampi, koja je već odčepila ulaz u Split", kazao je Butković.

Izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom jer su imali dobru suradnju, a u svakodnevnoj su komunikaciji s gradom Splitom. Najavio je da bi se uskoro trebala izdati i građevinska dozvola za projekt Zagorskog puta.

Izvor: Vlada/Hina  

Pisane vijesti | Oleg Butković