Premijer Sanader: Vlada će se neumorno nastaviti boriti za radnika

Premijer Ivo Sanader poručio je večeras građanima uoči Božića da će se hrvatska Vlada neumorno nastaviti boriti za bolji položaj i prava radnika.

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader poručio je večeras građanima uoči Božića da će se hrvatska Vlada neumorno nastaviti boriti za bolji položaj i prava radnika.

"Vlada će sa sindikatima i poslodavcima nastojati učiniti sve kako bi stvorili uvjete da ljudi bolje žive", rekao je Sanader gostujući u Dnevniku plus Hrvatske televizije.

Odgovarajući na pitanje o kritikama zbog relativno lošeg gospodarsko-socijalnog stanja i standarda građana, Sanader je kazao kako je po izračunu jedne sindikalne središnjice prosječna plaća 2003., kad je HDZ došao na vlast, mogla pokriti 66 posto sindikalne
košarice, dok se danas njome može pokriti 70 posto.


Sanader je izdvojio niz projekata ostvarenih u ovoj godini, poput početka pregovora s EU, dogovora oko povrata duga umirovljenicima, otvaranja Hitro.hr servisa za poduzetnike, stavljanja katastra na Internet i dovršetka autoceste do Splita.

Vlada je u mnogome ostvarila projekte koje je najavila prije dvije godine, kazao je Sanader, dodavši kako nije ostvareno sve ali da imaju mandat još dvije godine i da će to ostvariti.

Ponovio je da će Vlada na sve moguće načine pomoći obranu generala Ante Gotovine i svih hrvastkih optuženika u Haagu. Pritom je pozvao sve građane koje imaju saznanja, dokumente i svjedočenja za vrijeme Oluje i drugih vojnih operacija da dostave te dokumente u Vladu.

Vezano uz pitanje priključenja Hrvatske EU, rekao je da će Hrvatska na kraju biti na dobitku jer će sredstva koja će povući iz fondova biti daleko veća od cijene koju će plaćati kao članica EU-a.

Ponovio je da će Vlada u pregovorima s EU-om učiniti sve da zaštiti nacionalna dobra. "Na nama je zadaća i odgovornost sačuvati bogatstva za buduća pokoljenja", kazao je uz ostalo premijer.



Pisane vijesti