Priopćenje sa sastanka predstavnika Koordinacije židovskih općina u RH i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/5 veljače/IMG_5613.jpg

Dana 5. veljače 2018. godine u prostorijama Ministarstva pravosuđa u Zagrebu održan je sastanak predstavnika Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj (g. Kraus; predsjednik Koordinacije židovkih općina u Republici Hrvatskoj, gđa. Švarc Janjanin, predsjednica Židovske općine Koprivnica; g. Špicer, predsjednik Židovske općine Slavonski brod i g. Prelević, glavni rabin Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj) i članovi Komisije za odnose s vjerskim zajednicama (g. Bošnjaković, ministar pravosuđa i predsjednik Komisije; gđa Pejčinović Burić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova, gđa Obuljen Koržinek, ministrica kulture; gđa Burić – državna tajnica, izaslanica ministra rada i mirovinskog sustava g. Pavića; gđa. Franić – pomoćnica ministice, izaslanica ministrice znanosti i obrazovanja gđe Divjak; gđa Prpić - državna tajnica, izaslanica ministra uprave gosp. Kušćevića; g. Šakić - glavni tajnik, izaslanik ministra financija g. Marića), te gđa Dubravčić – tajnica kabineta ministra pravosuđa i g. Jerčić, ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama).
 
Središnja točka sastanka bilo je razmatranje pojedinih otvorenih pitanja odnosa tijela javne vlasti i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj i pitanja vezana uz provedbu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.
 
Na sastanku je usuglašeno da će se neposredno surađivati na pitanjima koja se tiču međusobnih odnosa te zajednički tražiti rješenja za sva otvorena pitanja.  

Pisane vijesti | Dražen Bošnjaković