Priopćenje sa zatvorenog dijela 178. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje, 178. sjednice, Vlada je usvojila Zaključak kojim prihvaća izvješće. Na temelju članka 5. i članka 8. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) predmetan Zaključak je klasificiran oznakom „povjerljivo“ pa ga nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.
 
Izmijenjena je Odluka o davanju suglasnosti za zastupanje. Na temelju članka 5. i članka 8. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) predmetna Odluka klasificirana je oznakom „povjerljivo“ pa je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.
 
Ministarstvu gospodarstva odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, u iznosu od 364.000,00 USD radi podmirenja troškova pružanja usluga pravnog zastupanja.
 
Sigurnosno-obavještajnoj agenciji dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Uredbe o izmjenama i dopuni Zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.gov.hr.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, nova pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, zadužena za ekonomske poslove, je Ružica Mataić-Prša.
 
Do povratka glavne tajnice Ministarstva poduzetništva i obrta, a s danom 18. kolovoza 2014. godine, Ani Maslać dana je ovlast za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva.
 
Kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ivan Pejić imenovan je zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije  i investicije.
 
Radi isteka mandata, razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivana Puljiz, kao i članovi Branimir Mihalinec, Jasminka Martinović, Vladimir Soldo, Marko Ćosić i Mile Dželalija. Nova predsjednica je Monika Vričko, a članovima su imenovani Višnja Francetić, Katarina Grgec, Zlatko Stić, Branimir Mihalinec i Jasminka Martinović.
 
Novoimenovane članice Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o održivoj uporabi pesticida su Lada Bićak, Ljiljana Žabica i Zdravka Miletić, kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede.
 
Također kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede, gore navedene Lada Bićak, Ljiljana Žabica i Zdravka Miletić imenovane su i članicama Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja.
 
Do povratka privremeno odsutnog potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, Branko Grčić imenovan je privremenim članom Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, po položaju kao potpredsjednik Vlade kojeg odredi Vlada RH.
 
Dosadašnje članice Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Tatijana Vučetić, Katrin Gluić, Iva Prpić i Marinka Orlić razriješene su, a novim su članovima imenovani, kao predstavnici ministarstava i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Nikica Hamer Vidmar, Dean Savić, Hrvoje Sadarić i Diana Kovačević Remenarić.
 
Izvan snage stavljen je Zaključak Vlade od 3. srpnja 2014. godine, kojim je Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. predloženo imenovanje Anđelka Topolovca predsjednikom Uprave Društva te se Nadzornom odboru predlaže imenovanje Davora Čovića predsjednikom Uprave.
 
Glavnoj skupštini Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. predlaže se izbor Tanjice Liktar, Saše Drezgića i Anđelke Buneta za članove Nadzornog odbora i u novom mandatnom razdoblju.

Pisane vijesti | Priopćenja