Priopćenje sa zatvorenog dijela 179. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje, 179. sjednice, Vlada je donijela odluku o darovanju vojne opreme. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) predmetna odluka je klasificirana oznakom „ograničeno“ pa je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.
 
Prihvaćen je Godišnji obračun strateških robnih zaliha za 2013. godinu te je utvrđeno Izvješće o upravljanju za 2013. godinu. Također, donesena je odluka o knjiženju otpisa roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva – Ravnateljstva za robne zalihe po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2013. godine. S obzirom da su ove točke dnevnog reda klasificirane oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje, sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02).
 
Vlada je odredila kategoriju konzularnog ureda Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Isto tako, dana je suglasnost za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Također nismo u mogućnosti objaviti cjeloviti materijal ove točke, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.     
 
Usvojen je Prijedlog tužbe Vlade Republike Hrvatske protiv Rješenja povjerenika za informiranje klase: UP/II-008-07/14-01/63, urbroja: 401-01/05-14-04, od 17. srpnja 2014. godine. Ovlast za zastupanje u ovom postupku pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske dana je Zdenki Pogarčić, ravnateljici Ureda za zakonodavstvo.                        
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev, a radi odlaska na novu dužnost,  razriješen je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, s danom 10. kolovoza 2014. godine.
 
Radi isteka mandata, razriješeni su i dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa Dubravka Hozjan, Zdravko Sekulić i Milivoj Krmpotić. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, novim članovima imenovani su Mladen Nikšić, Ivica Mekovec i Stjepan Petljak.
 
I na kraju, Ana Šijaković imenovana je privremenom ravnateljicom Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, koja će obaviti pripreme za početak rada Zavoda, sukladno odredbama Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, broj 71/2014) i Zakona o ustanovama (Narodne novine, broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/2008).
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja