Priopćenje sa zatvorenoga dijela 12. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 12. sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 15. srpnja 2024., Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 16. srpnja 2024. te Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO Employment, Social), 16. srpnja 2024. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Donesena je i Odluka o određivanju pojedinih građevina štićenim objektima. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.
 
Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti "ograničeno", stoga točku nismo u mogućnosti objaviti.
                  
Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2024. godinu.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća o izboru i imenovanju Darije Povh Škugor ravnateljicom Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.
 
Damir Habijan i Bernardica Rubčić razriješeni su dužnosti članova Upravnog vijeća Hrvatskih voda zbog kadrovskih promjena i isteka mandata. Novim članovima imenovani su mr. sc. Marija Vučković i Bernardica Rubčić.
 
Sukladno Zakonu o Zdravstvenoj zaštiti kojim su osnivačka prava općih bolnica prenesena na Republiku Hrvatsku razriješeni su dosadašnji članovi upravnih vijeća imenovani kao predstavnici Republike Hrvatske te su imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća.  
 
Toni Kolak imenovan je predsjednikom, a Mario Alpeza, Ivana Portolan Pajić i Mirjana Kujundžić Tiljak članovima Upravnog vijeća Kliničke bolnice "Sveti Duh".
 
Andrea Bengez imenovana je predsjednicom, a Željko Štivić, Goran Povh i Emanuel Modrić članovima Upravnog vijeća Opće bolnice "Dr. Anđelko Višić" Bjelovar.
 
Želimir Bosnić imenovan je predsjednikom, a Sibila Žabica, Ivica Stojanović i Ivan Kozina članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik.
 
Ivan Stanić imenovan je predsjednikom, a Dubravka Rukavina, Vice Nekić i Milan Vrkljan članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Gospić.        
 
Predsjednikom Upravnog vijeća Opće bolnice Karlovac imenovan je Kristijan Čujko, a novim članovima Igor Šoštarić, Josip Žunić i Antoaneta Bilić.
 
Robert Marić imenovan je predsjednikom, a Ante Kurbaša, Hrvoje Ivanković i Jure Zečević članovima Upravnog vijeća Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" Knin.
 
Tanja Bedovec imenovana je predsjednicom, a Stjepan Milinković, Krešimir Matijašić i Marko Markušić članovima Upravnog vijeća Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" Koprivnica.  
 
Predsjednikom Upravnog vijeća Opće bolnice Nova Gradiška imenovan je Mladen Sertić, a Mato Rašić, Marina Šimunović-Vlaović i Renato Mittermayer novim članovima.
 
Vjekoslav Bitunjac imenovan je predsjednikom, a Marina Došen Brozinić, Domagoj Magdić i Karmen Krpan Krizmanić članovima Upravnog vijeća Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.
 
Andrej Butorac imenovan je predsjednikom, a Domagoj Mosler, Sanja Mioković i dr. sc. Domagoj Dodig članovima Upravnog vijeća "Dr. Ivo Pedišić" Sisak.
 
Dunja Magaš imenovana je predsjednicom, a Tihana Kitter, Snježana Krpeta i Tonći Buble novim članovima Upravnog vijeća Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod.
 
Sanja Jakelić imenovana je predsjednicom, a Hrvoje Zekanović, Branka Juričev-Martinčev i Tomislav Dželalija članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Šibensko-kninske županije.  
 
Alen Leverić imenovan je predsjednikom, a Ivan Herman, Maja Gusić Božikov i Rikardo Protrka novim članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin .
 
Jasna Abramović imenovana je predsjednicom, a Davor Hock, Miroslav Venus i Antun Bačić članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica.   
 
Petar Vrančić imenovan je predsjednikom, a Mladen Gregurović, dr. sc. Miroslav Kopjar i  Nikša Antica članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.
 
Ivan Bačić imenovan je predsjednikom, a dr. sc. Silvio Bašić, Grozdana Perić i Damir Biloglav članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar.
 
Sarafina Zelić-Kos imenovana je predsjednicom, a Benjamin Bukvić, Marina Vujčić i Hrvoje Žiha članovima Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Našice.  
 
Marijan Širac imenovan je predsjednikom, a Nenad Peić, Viktor Vidović i Sanela Hodak članovima Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.
 
Ivan Barišić imenovan je predsjednikom, a Zvonimir Žilić, Goran Roić i Mladen Novosel članovima Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega.
 
Danijela Slipčević imenovana je predsjednicom, a Katarina Alduk, Josip Krpan i Gabrijel Šokičić članovima Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Vinkovci.          
 
Antonia Marodi Medvedec imenovana je predsjednicom, a Marko Jurović, Ivana Batisweiler i Anita Milas Anzić članovima Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec.

Pisane vijesti