Priopćenje sa zatvorenoga dijela 152. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 152. sjednice, Vlada je verificirala stajališta za sastanak Europskoga vijeća – članak 50.,  održanog 10. travnja 2019.
Utvrđena su stajališta za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koje se održava 15. travnja 2019. godine.
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je dala ovlast Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Utvrđeni su prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Cjelovit materijal nismo u mogućnosti objaviti poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.      
                                                                                                   
Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te o pregledu  zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.                                                                                                                         
 

Pisane vijesti | Priopćenja