Priopćenje sa zatvorenoga dijela 157. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 157. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to: Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koje će se održati 17. svibnja 2019. godine, Vijeća za opće poslove (GAC), koje se održava 21. svibnja te Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS) koje će se održati 22. i 23. svibnja 2010. godine.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je usvojila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.   
Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - http://bit.ly/2VJNmLu
 
Podzakonski akti - http://bit.ly/2EazI90

Pisane vijesti