Priopćenje sa zatvorenoga dijela 159. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 159. sjednice, Vlada je utvrdila odgovor Republike Hrvatske na Dodatno pismo službene obavijesti Europske komisije, broj 2017/4067, u vezi s obavljanjem odvjetničke djelatnosti. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Unije. Materijal za ovu točku možete pregledati na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - http://bit.ly/2XcZkK1
Podzakonski prijedlozi - http://bit.ly/2wusV5S
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Karolina Ivanković i Tomislav Klarić-Kukuz. Novim članom Upravnog odbora, kao predstavnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava,imenovan je Dražen Opalić. 
 
Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. predložen je izbor članova Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, i to: Mirke Jozić, Darka Blagovića i Ivana Zubića. Također, Nadzornom odboru društva predlaže se imenovanje Vedrana Čardžića, dr. med, za predsjednika Uprave, na razdoblje od najduže šest mjeseci. 
 
Dana je suglasnost na Odluku Upravnog vijeća o izboru i imenovanju ravnateljice Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija kojom se imenuje dosadašnja ravnateljica Centra Željka Škaričić, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju. 
 
Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Monika Vričko, Višnja Francetić, Katarina Grgec, Zlatko Stić, Branimir Mihalinec i Jasminka Martinović. Novim predsjednikom imenovan je Ivan Šimunić, članovima dr. sc. Marko Košiček, dr. sc. Valentina Kirinić i Andreja Uroić Landekić, dok će se predstavnik sindikata i poslodavaca kojeg predlaže Gospodarsko-socijalno vijeće imenovati kasnije.

Pisane vijesti