Priopćenje sa zatvorenoga dijela 169. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje 169. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC) koji se održava 18. srpnja 2019. godine.

Na zatvorenome dijelu današnje 169. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC) koji se održava 18. srpnja 2019. godine.
 
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja je označen stupnjem tajnosti "ograničeno", stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.
 
Usvojeno je izvješće o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.
 
Zbog odlaska na novu dužnost, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković.
 
Vlada je, zbog odlaska na novu dužnost, razriješila i predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, dr. sc. Marija Banožića.
 
Također je, zbog odlaska na novu dužnost, razriješen ravnatelj Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.
 
Na osobni zahtjev, razriješen je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture mr. sc. Jure Šarić, s 2. kolovoza 2019.
 
Vlada je razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za norme Anu Mariju Boljanović.
 
Novom članicom Upravnoga vijeća Hrvatskoga Zavoda za norme, Vlada je, na temelju provedenoga postupka na redovnim izborima Radničkoga vijeća Zavoda, kao predstavnicu Radničkoga vijeća, imenovala Melaniju Grubić Sutara.
 
Zbog odlaska na novu dužnost, na osobni je zahtjev razriješena zamjenica državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu Maja Kuhar, s 15. srpnja 2019. godine.
 
Zbog  odlaska na novu dužnost, razriješena je i državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dr. sc. Nikolina Brnjac.
 
Državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture imenovan je Josip Bilaver, istodobno razriješen dužnosti pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture.
 
Državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova imenovana je dr. sc. Nikolina Brnjac.
 
Na kraju, Vlada je Sanju Puticu imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
 

Pisane vijesti