Priopćenje sa zatvorenoga dijela 35. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 35. sjednice Vlade, utvrđeno je Pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.
 
Vlada je odgovorila Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske u upravnom sporu radi poništenja Rješenja.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj. 
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2024. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - https://shorturl.at/Wkveo
Podzakonski prijedlozi - https://shorturl.at/vUiRU
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, Darko Banić imenovan je sanacijskim upraviteljem Doma za starije osobe Ličko-senjske županije. Predsjednicom Sanacijskog vijeća Doma za starije osobe Ličko-senjske županije imenovana je Nada Zrinušić, a članicama Nikolina Bibić, Mira Jurišić i Lorena Dujmović.
 
Zbog isteka mandata razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, mr.sc. Ante Vučić, Zvjezdana Bogdanović i Višnja Stanišić. Novim članovima Upravnog vijeća imenovani su mr.sc. Ante Vučić, Zvjezdana Bogdanović te Nataša Malnar-Đukić.
 
Razriješena je dosadašnja članica Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena dr.sc. Ivana Crljenko, a novom članicom Povjerenstva imenovana je mr.sc. Mihela Melem Hajdarović.
 
Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju predsjednika i članova Vijeća za praćenje i unaprjeđenje sustava plaća u državnoj službi i javnim službama kojom se razrješuju dosadašnji predsjednik i član, dr.sc. Ivan Malenica i Darko Šeperić, a imenuju Damir Habijan novim predsjednikom te Edin Sarajlić članom.
 
Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. imenovanje mr.sc. Maria Kunovca - Varge za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Pisane vijesti